Henkilöstön vuokraus apuna uuden työkulttuurin vaatimuksiin

Työelämässä joustavuus on päivän sana. Yhä useammat asiakkaat toivovat palvelua heille sopivana aikana, oli se sitten aamukuudelta tai myöhään illalla. Tämä näkyy muun muassa laajentuneina kauppojen aukioloaikoina. Myös internet on mahdollistanut palvelun joustavuuden ja sen, että neuvoja on saatavilla lähes vuorokauden ympäri. Yrittäjälle ja työnantajalle tämä tietenkin asettaa uusia haasteita. Asiakkaita saattaa tulla ripotellen pitkin päivää, joten jonkun täytyy olla päivystämässä esimerkiksi kaupalla tai kahvilassa pitkien aukioloaikojen puitteissa. 

Vuokratyö voi helpottaa yrityksen omistajan arkea

Uuden aikakauden työelämän vaatimuksiin on kehitetty henkilöstövuokrausta tarjoavia palveluita. Näitä palveluja tarjoavat firmat helpottavat yritysten päätöstä siitä kuinka monta omaa työntekijää yrityksellä täytyy olla. Vuokratut työntekijät ovat töissä henkilöstövuokrausfirmalla, joka näin ollen hoitaa vakuutusmaksut, lomarahat ja muut työntekijän palkkaamiseen liittyvät kulut. Näin ollen yrityksen omistaja voi vuokrata työntekijöitä juuri niin moneksi tunniksi kuin on tarvetta, ilman, että siitä koituu työntekijän palkkaamiseen liittyvää vaivaa. Henkilöstön vuokraus on yleistä erityisesti palvelualoilla, kuten ravintoloissa ja kaupoissa, mutta myös monilla muilla aloilla terveydenhuollosta rakennusalaan ja siivoukseen. Monet työntekijöitä vuokraavat yritykset ovat erikoistuneet tiettyihin aloihin ja heidän työntekijöillään on näiden alojen erikoisosaamista.

Henkilöstön vuokraus on hyvä vaihtoehto myös ruuhkapiikkien aikaan. Monilla yrityksillä ei ole samanlaista asiakasvirtaa ympäri vuoden vaan myynti keskittyy esimerkiksi joulun aikaan tai muihin sesonkeihin, alasta riippuen. Palkkalistoilla ei ehkä voi pitää niin montaa työntekijää, että heitä riittäisi tarpeeksi myös näihin muutaman viikon kestäviin kausiin, jolloin asiakkaita tulee ovista ja ikkunoista. Näissä tilanteissa osaavan asiakaspalvelijan vuokraaminen henkilöstövuokrausfirmalta, kuten Suomen Vuokramestarit Oy:ltä, on hyvä vaihtoehto.

Joustavuutta omaan työntekoon

Vuokratyö antaa joustavuutta paitsi yritysten johdolle, myös näiden vuokrausfirmojen työntekijöille. Moni toivoo työltään joustavuutta ja sitä vuokratyöläinen saa, sillä hän voi itse päättää kuinka paljon ja milloin töitä tekee. Useilla yrityksillä on käytössään nettisivut tai muu sovellus, jonne kirjataan työntekijän taidot ja erikoistumisosa-alueet. Näiden perusteella firma ehdottaa tietylle työntekijälle sopivaa tehtävää, jonka työntekijä voi sitten halutessaan joko hyväksyä tai hylätä. Vuokratyöllä on siis mahdollista työllistyä muutamasta tunnista kuukaudessa aina kokopäiväiseen työhön.

jaa